Groep 8A

Welkom in groep 8A!

Wij zijn een klas met 22 kinderen, waarvan 11 jongens en 11 meisjes.

Juf Priscilla staat vijf dagen per week voor de klas in groep 8A.

Wij zijn een gezellige en creatieve klas.

Op deze pagina kunt u zien wat wij doen in de klas.

We hebben onwijs veel zin in dit jaar!

07 nov 2022 - Herfstdieren kleien
Preview foto

De herfst is ondertussen aangebroken. Dat betekent dat we ook de herfst in de klas brengen. Dit doen we o.a. met knutselopdrachten. De kinderen hebben herfstdieren gemaakt met klei. Er konden vier diersoorten worden gemaakt. Een egel, een vos, een uil en een eekhoorn. Om te voorkomen dat er alleen maar egels of uilen werd gemaakt, trokken de kinderen vooraf een lootje. Het dier dat daar opstond gingen ze maken. De kinderen kregen de opdracht mee om de dieren zoveel mogelijk uit één stuk te maken. Best lastig, maar de resultaten mogen er zeker zijn.
De dieren staan mooi in onze vitrine en op de vensterbank.

07 nov 2022 - Zeeslag
Preview foto

Tijdens de rekenlessen hebben de kinderen veel geoefend met coördinaten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kaart in een atlas. Je kan dan een stad vinden in vakje A5 of D6. Naast de rekenlessen uit de methode hebben wij verder geoefend met dit onderwerp. Zo hebben we een coördinaten kleurplaat gemaakt, waarbij er werd aangegeven welk coördinaat welke kleur moest krijgen. En we hebben zeeslag gespeeld. De kinderen plaatsten op een hun eigen blaadje een aantal bootjes en de tegenstander moest raden waar deze bootjes zich bevonden aan de hand van coördinaten. Op deze manier zijn de kinderen op een andere manier bezig geweest met het rekendoel.

07 nov 2022 - Grottekeningen maken
Preview foto

Tijdens de Geschiedenislessen hebben wij het over de tijd van de jagers en de boeren. In deze tijd zijn er veel grottekeningen gemaakt, die later zijn ontdekt.
Vandaag zijn wij even terug in de tijd gegaan en hebben we zelf grottekeningen gemaakt. Hoe? We verkreukelden een A4-tje, streken deze vervolgens weer een beetje glad en plakten het papier onder onze tafel. Dat verkreukelen deden we om de structuur van een grot na te bootsen. We doken onder onze tafels om al liggend en zittend met krijt een grottekeningen te maken. Zo hadden we het gevoel dat we echt in een grot lagen. De kinderen vonden het heel leuk en sommigen hebben zelfs 2 tekeningen gemaakt. En de resultaten mogen er zeker zijn!

07 nov 2022 - Babbelbox
Preview foto

Aan het begin van het schooljaar zijn wij altijd druk bezig met het vormen van een fijne groep.

En ondanks dat je in groep 8 meestal al een aantal jaar met elkaar in de klas zit, kan je elkaar altijd nog een beetje beter leren kennen.

Dat hebben wij gedaan met behulp van de babbelbox junior. Dit zijn een aantal kaartjes met heel veel verschillende soorten vragen. Denk aan: "met wie zou je wel eens een dag willen ruilen en waarom?" en "Maakt veel geld gelukkig?". Dit zijn vragen die je normaal gesproken niet zo snel stelt aan elkaar in de klas. De kinderen zijn hierover in gesprek gegaan in groepjes van drie. Op die manier hebben ze elkaar weer een beetje beter leren kennen!