Groep 8a

Welkom bij groep 8A. 

Dit jaar zitten er in groep 8A 27 kinderen, waarvan 15 meisjes en 12 jongens. Op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag krijgen zij les van juf Michelle en op dinsdag en vrijdag van meester Joost.
Om u zoveel mogelijk mee te laten genieten van het gebeuren in en buiten de klassen zullen wij regelmatig berichten en/of foto's plaatsen.

BERICHTEN

15 okt 2021 - Kinderboekenweek 'Worden wat je wil!'
Preview foto 6 oktober was de opening van de Kinderboekenweek met dit jaar als thema 'Worden wat je wil!'.

 

De afgelopen twee weken hebben wij allemaal activiteiten georganiseerd die te maken hebben met zowel lezen als het bovenstaande thema:

- Duo-lezen in groep 4;

- In groepjes 5 verschillende boeken beoordelen aan de hand van de kaft, flaptekst, recensies en eventuele ervaringen van andere leerlingen. Uiteindelijk hebben we het boek besteld dat de meeste stemmen kreeg;

- De juf heeft een boekenbeurt gegeven over het boek 'Alleen beer mocht mee';

- Een webpad over de Kinderboekenweek; 

- Een voorleeswedstrijd.

 

Vandaag is de afsluiting en daar hoort natuurlijk een lekkere versnapering bij. 


11 okt 2021 - Museum Prinsenhof
Preview foto Vandaag zijn we naar museum Prinsenhof te Delft geweest, het verblijf van Willem van Oranje. Tijdens de rondleiding hebben we veel kunstwerken bekeken en daarnaast veel geleerd over de tijd waarin Willem van Oranje leefde en regeerde. De kinderen waren erg betrokken en mochten zelfs de moord op Willem van Oranje naspelen. Al met al een leerzame, maar ook leuke ochtend!

08 okt 2021 - VMBOpen
In de ochtend werden wij opgehaald met een bus. Door de kinderen ook wel de partybus genoemd, omdat de gezellige buschauffeur een te gekke hitlijst had opgezet. Het was dan ook een feestje om van A naar B gereden te worden. 

 

De eerste school die we hebben bezocht was het Roemer Visscher College. Eenmaal daar kregen we eerst een presentatie over de school, de verschillende profielen en informatie over de activiteiten. De kinderen werden in 2 groepen verdeeld en hebben een kijkje mogen nemen bij het vak techniek (waar ze een houder voor de mobiel hebben gebouwd), horeca (waar ze hun eigen lunch hebben gemaakt) en economie (waar ze een bedrijfsplan hebben geschreven). 

 

De tweede school die we hebben bezocht was het Heldring College. Ook daar kregen wij een korte presentatie, waarna de kinderen uiteen gingen voor een les: EHBO en het maken van logo's en buttons. 

 

Al met al was het een super leuke, leerzame dag waarin de kinderen een kijkje hebben kunnen nemen binnen het VO en zich alvast hebben kunnen oriënteren.