Groep 4b

Welkom bij groep 4b.

Wij zijn een gezellige klas met 23 kinderen, 10 meisjes en 13 jongens.

Op maandag en dinsdag is juf Chantal er. Op woensdag tot en met vrijdag is juf Jacqueline er.

Hieronder vindt u de activiteiten van groep 4b. Naast een kleine toelichting van de activiteit zijn er natuurlijk de foto's erbij geplaatst om meteen een leuke indruk te krijgen.

12 jun 2020 - Reken Stratego
Preview foto Vandaag hebben we reken stratego gedaan om de eerste week: weer terug op school, af te sluiten. Op je kaartje staat een rekensom, die reken je uit. Als iemand anders een hogere uitkomst heeft op z'n kaartje, dan ben je hem kwijt. En anders win jij hem voor de schatkist.

Lekker veel rennen en ook rekenen, dan heb je veel plezier!

Zie ook het fotoalbum.

27 mrt 2020 - thuiswerken
Preview foto De knutsels die thuis worden gemaakt, zien er geweldig uit. Bij de fotoalbums kun je bij elkaar kijken.

12 mrt 2020 - Water zuiveren
Preview foto Met de stagiaire juf Melina hebben de kinderen onderzocht hoe je water zuivert.

Een flesje was doormidden en met watten,steentjes groot en klein en lapjes stof gingen de kinderen aan de gang. Ze moesten zelf bedenken hoe het beste werkt.

Slootwater erbij en dan even wachten. En dan kijken of het water schoon is. Wat een verrassing als er schoon water te voorschijn komt.

01 feb 2020 - Bezoek aan het Kunstmuseum
Preview foto De klas heeft een bezoek aan het Kunstmuseum gebracht. We moesten op zoek naar een ei waar fantasie in verstopt was. De kinderen kregen een knapzak waar allerlei opdrachten inzaten. We moesten een tekening maken, samen een gebouw ontwerpen en we mochten ook met muziekinstrumenten geluiden maken zoals krekels, vogeltjes en de wind.

18 dec 2019 - Kerstdiner
Preview foto Wat was het gezellig bij het kerstdiner. We hadden heerlijk eten, gemaakt door de ouders. En samen hebben genoten van al dat lekkers. Op naar 2020!

05 dec 2019 - Alle hens aan dek!
Op maandag 2 december hebben de kinderen enorm genoten van een voorstelling op school. Gemaakt door Briza.

29 nov 2019 - Museum bezoek Museon
Preview foto We zijn naar het Museon geweest om te leren over wilde dieren in Nederland.

We leerden over het edelhert, de otter, de das en de roerdomp. Deze dieren konden we zien omdat ze zijn opgezet. De kinderen konden zelf op onderzoek gaan om te zien waar de dieren leven en wat ze eten.

Helaas voor de dieren zijn er veel wegen in Nederland, en kunnen zij niet goed oversteken. De kinderen mochten zelf bedenken hoe de leefomgeving beter kan worden door bruggen en tunnels te maken voor de dieren.

Het was een leerzame ochtend!

25 nov 2019 - Theatervoorstelling Hart van ijs
Op 16 oktober was de groep bij een voorstelling geweest van Rabarber. Ondanks dat het een korte voorstelling was hebben de kinderen wel genoten van een ijsje. In ons fotoalbum staan leuke foto's.

10 okt 2019 - rekenspelletjes
Preview foto Op donderdag spelen wij rekenspelletjes. Dan oefenen we de sommen op een andere manier om ze goed te onthouden.

In het fotoalbum staan regelmatig nieuwe foto's.