Groep 1e

Hallo, welkom op de pagina van groep 1E!

 

Ik ben juf Maxime en ik ben 25 jaar oud. Ik werk nu met veel plezier voor het tweede jaar op de Koos Meindertsschool. 

 

Groep 1E is de instroomgroep. Kinderen die later in het schooljaar vier jaar worden, kunnen eerst wennen met het naar school gaan. We spelen en werken net zoals in de groepen 1/2 en we doen ook leerzame kringactiviteiten. Ook knutselen we natuurlijk een hele boel! Volgend schooljaar gaan deze kindjes naar groep 1/2.

BERICHTEN

19 jun 2020 - Thema: In de zee
Preview foto Op de Koos Meindertsschool werken we bij de kleuters aan de hand van thema's. Momenteel zijn we bezig met het thema 'in de zee'.
Wat doen we onder andere? We leren welke dieren er allemaal in de zee leven en knutselen daar ook een paar van. We doen rekenactiviteiten met behulp van schelpen uit de zee en we leren Engels aan de hand van het liedje Baby Shark. 

 

In het fotoalbum ''In de zee'' ziet u de kinderen aan het werk bij het knutselwerkje waar ze met handafdrukken een krab maken en u ziet een paar foto's van hoe de klas versierd is. 


28 mei 2020 - Thema: Restaurant
Preview foto Bij de kleuters werken we aan de hand van thema's. Voordat de scholen moesten sluiten, waren we bezig met het thema 'restaurant' en dit hebben we nu afgesloten. De poppenhoek werd omgetoverd tot een restaurant. De kinderen konden een rol op zich nemen van kok, ober of gast. Ze hebben geleerd wat deze rollen inhouden en kunnen deze rollen nu naspelen in het rollenspel dat ze spelen. Ook hebben we woorden geleerd zoals bestek, waxinelicht, pollepel, ovenwant, koksmes, koekenpan en servet en hebben we geleerd hoe je netjes de tafel dekt. We hebben van klei pizza's gemaakt, deze beschilded met 'pastasaus' en daarna nog beleg uitgeknipt en er op geplakt. Aan de hand van eten hebben we verschillende rekenspelletjes gedaan en zo geoefend met tellen en sommen maken. 

 

In het album ''Thema: Restaurant'' vindt u een aantal foto's om te zien hoe de kinderen bezig waren rondom het thema 'restaurant'. 


19 mei 2020 - Hoera de school weer open!
Preview foto Hoera! De school is weer open. Wat was het fijn om de kinderen weer te zien en ze weer les te kunnen geven. Ook zijn er een heleboel nieuwe kinderen in de klas gekomen, wat het nog gezelliger maakt!


In het album ''Hoera de school weer open!'' ziet u een paar foto's van de 'eerste' schoolweek. 


06 mrt 2020 - Disco
Preview foto WAUW wat was dat spannend.. naar de disco op school, maar wat hebben de kindjes uit groep 1E genoten! Het thema van de disco was kleuren. Iedereen kwam prachtig verkleed naar school! Samen met de andere kindjes uit de kleuterklassen hebben we heerlijk gedanst.

In het fotoalbum 'Disco' vindt u een aantal foto's waar te zien is hoe leuk iedereen verkleed was!

06 mrt 2020 - Start groep 1E
Preview foto In februari is groep 1E gestart op de Koos Meindertsschool met zeven leerlingen. Inmiddels zijn daar drie leerlingen bijgekomen. Een klein, maar erg gezellig klasje.

In groep 1E leren we heel veel! We leren samen spelen en samen delen, we leren opruimen en we leren gymmen. Ook leren we puzzelen, knippen, plakken en zingen. We doen veel spelletjes waar we leren rekenen of onze taal oefenen, maar we mogen ook lekker veel
spelen, want dat is goed voor onze ontwikkeling! 

In het fotoalbum 'Start groep 1E' vindt u een aantal foto's
waar te zien is hoe de kinderen spelen en werken.